Ανεμοπορία - Θερμικά Featured

 

Ανεμοπορία (Soaring)omega7 1

Εδώ οι πιλότοι αρχίζουν σιγά σιγά να μπαίνουν σε πιο δυναμικές πτήσεις με σκοπό τη μεγαλύτερη παραμονή τους στον αέρα, χρησιμοποιώντας το δυναμικό ανοδικό ρεύμα του αέρα κοντά στην πλαγιά του βουνού.

Η διάρκεια αυτού του προγράμματος είναι 4 ημέρες και πραγματοποιείται από την 1η Ιουνίου έως τις 10 Οκτωβρίου κάθε έτους.

 

xc

 

 

 

 

 

Πτήσεις με θερμικά ανοδικά ρεύματα (Thermal flying)

Ο δρόμος προς τα επάνω...


Οι πτήσεις με θερμικά ανοδικά ρεύματα είναι σχεδόν το αποκορύφωμα της εκπαίδευσης στο αλεξίπτωτο πλαγιάς. Ο πιλότος, στην προσπάθειά του να νικήσει τη βαρύτητα και να μεγιστοποιήσει το χρόνο παραμονής του στον αέρα, καλείται να διαχειριστεί έναν ασύλληπτο συνδυασμό σχέσεων θερμοκρασίας, υγρασίας, αέρα, αεροδυναμικής, υλικών και βάρους.
Οι πτήσεις με θερμικά είναι πολύ σοβαρή υπόθεση για κάθε νέο πιλότο, γι' αυτό και η εκπαίδευση γίνεται προοδευτικά.


Είναι μαγεία, εκμεταλλευόμενος ένα ανοδικό ρεύμα, να βρεθείς μέσα στα σύννεφα, αλλά μερικές φορές γίνεται κόλαση όταν δεν είσαι προετοιμασμένος για τις συνθήκες που θα αντιμετωπίσεις. Για να πετάξουμε με θερμικά επιλέγουμε ημέρες και ώρες κατά τις οποίες η θερμική δραστηριότητα είναι τέτοια που μας επιτρέπει να μπούμε μέσα σε αυτά, να τα εκμεταλλευτούμε για να κερδίσουμε το μέγιστο ύψος και να χαρούμε μια πτήση με ασφάλεια.

Οι σχολές Θερμικών πραγματοποιούνται από τις 10 Μαΐου έως τις 15 Οκτωβρίου κάθε έτους.

Last modified on 28 Ιουλ 2015