Κώστας Γερνάς, ο μεγαλύτερος σε ηλικία Έλληνας πιλότος!!!

Κώστας Γερνάς , ο μεγαλύτερος σε ηλικία Έλληνας πιλότος!!!

«από τότε που ο άνθρωπος βλέπει όνειρα, ονειρεύεται ότι πετάει»

Γεννήθηκε το 1938 στην  Σαργιάδα Αγρινίου και εργαζόταν ως διευθυντής στην Αγροτική Τράπεζα, από όπου και συνταξιοδοτήθηκε. Έχει τελειώσει την Πάντειο ,Ανώτατη Σχολή Πολιτικών Επιστημών στην Αθήνα.

83 ετών σήμερα ο  κύριος Κώστας συνεχίζει ακάθεκτος, να δίνει καθημερινά το παρόν στις απογειώσεις της Αιτωλοακαρνανίας. Τον Κο Κώστα είχα την τιμή να τον γνωρίσω το 1991. Πηγαίνοντας στην Αυστρία με τον Καραπούλιο, συναντηθήκαμε  στο ρολογάδικο που διατηρούσε τότε ο Γιώργος Αμαξάς στην Πάτρα. Εκεί συνεννοηθήκαμε για να του φέρουμε την νέα του πτέρυγα. Μας ζήτησε στην επιστροφή να βγούμε από το πλοίο στην Ηγουμενίτσα και μας είχε δώσει ραντεβού στο Κάθισμα της Λευκάδας, σε μια απογείωση που είχε ανοίξει ο ίδιος (σημερινή χαμηλή πτήση του καθίσματος). Έτσι και έγινε. Ο Κος Κώστας εκ τότε είχε μια ανοδική πορεία στο χώρο, συμμετέχοντας ανελλιπώς σε όλες τις συναντήσεις του αλεξιπτώτου πλαγιάς. Στη συνέχεια  το 1995 έγινε εκπαιδευτής και βοήθησε αρκετούς πιλότους στην περιοχή του και στην Κέρκυρα. Ο έρωτας που είχε με το βουνό και την πτήση ,τον παρακίνησε  να ανοίξει αρκετές απογειώσεις σε όλη την δυτική Ελλάδα. Ένα σπουδαίο έργο που σήμερα απολαμβάνουν οι νεότεροι πιλότοι. Ο Κος Κώστας είναι ένας άνθρωπος που βούτηξε μέσα στην ζωή απολαμβάνοντας την κάθε στιγμή. Για σχεδόν 60 χρόνια εξακολουθεί να καπνίζει μόνο ένα τσιγάρο το πρωί με τον καφέ του και ένα με τον απογευματινό  καφέ του. Ζει ακόμα και σήμερα ως αθλητής  ,τρέχοντας , πετώντας και περπατώντας. Επίσης η ενασχόληση του με την φύση αποτελεί την καθημερινότητα του. Ο Κος Κώστας είναι το δικό μου πρότυπο στο χώρο του αλεξιπτώτου πλαγιάς, ονειρεύομαι να φτάσω τα χρόνια του και να μπορώ να ζώ κοντά στα βουνά όπως αυτός. Τέλος θα ήθελα να τον ευχαριστήσω για τις  σοφές συμβουλές που μου έδωσε στα χρόνια της τριαντάχρονης φιλίας μας και για την σημαντική  ανιδιοτελή προσφορά του στο χώρο του αλεξιπτώτου πλαγιάς στην πατρίδα μας. Όσοι είχαμε την τιμή να γνωρίσουμε τον Κο Κώστα έχουμε να πούμε ότι είναι ένας άνθρωπος που ζεί μακριά από εμάς αλλά τον νιώθουμε πάντα δίπλα μας.

Διονύσης Βλασσόπουλος

Υ.Γ

Προς την Ομοσπονδία,, μήπως αυτός ο άνθρωπος σε κάποια από τις συναντήσεις του 2022 θα πρέπει να τιμηθεί ?  Η να διοργανώσουμε μια συνάντηση προς τιμή του.?

Αναταράξεις…. στην παραγωγή εξοπλισμών.
PREVIOUS POST
Ευχές από την Freedom
NEXT POST