1o SIV της Freedom στα Ιωάννινα

Γνώριζα την Λίμνη των Ιωαννίνων, είχα ακούσει για κάποια SIV που είχαν γίνει στο παρελθόν εκεί και είχα στο μυαλό μου κάποια στιγμή να επισκεφτώ την περιοχή, για να δω τι δυνατότητες είχε για SIV. Πριν ένα μήνα δέχθηκα ένα τηλεφώνημα από τον Σταύρο Κωστούλα, ιδιοκτήτη της τοπικής σχολής FLY and FUN και με προσκάλεσε να συμμετέχω στο SIV που θα διοργάνωνε μαζί με τον Στέλιο Μακροβασίλη από την σχολή Olympic Wings. Έχω ένα βασικό κανόνα στην ζωή μου: Να πηγαίνω πάντα μία φορά όπου με προσκαλούν. Αυτή η πρώτη φορά, ανάλογα με αυτά που θα αποκομίσω θα κρίνει εάν θα ξαναπάω και δεύτερη φορά.

Τα πρώτα μου συμπεράσματα για την περιοχή είναι τα εξής:

  • Η περιοχή είναι κατάλληλη για ασκήσεις SIV .
  • Η απογείωση είναι πολύ καλή , για τους πιο Acro πιλότους υπάρχει και η ψηλή απογείωση που τους βγάζει με ύψος περίπου 1100 μέτρα επάνω από το νερό.
  • Το ύψος με το οποίο βγαίνεις πάνω από το νερό, είναι από 500 εως 750 μέτρα ανάλογα με τις συνθήκες .
  • Η προσγείωση είναι σχετικά άνετη για ένα πιλότο επιπέδου ΠΛ προς Π.
  • Άριστη συνεργασία με τον αερολιμένα Ιωαννίνων.
  • Το περιβάλλον αναμονής είναι ευχάριστο δίπλα στην λίμνη με φυσική σκιά.

Αυτή είναι η πρώτη εντύπωση από την περιοχή , τώρα μένει να δούμε ποια είναι η κατάλληλη περίοδος,  ώστε να καθιερωθεί ως περίοδος SIV για τις σχολές.

Η περιοχή έχει άπειρα καταλύματα για όλα τα βαλάντια και στην πόλη των Ιωαννίνων μπορεί κανείς να βρει υπέροχα μαγαζιά για την βραδινή του βόλτα δίπλα στην λίμνη. Η Ήπειρος είναι ίσως η πιο όμορφη περιοχή της Ελλάδας και σίγουρα οι άνθρωποι της περιπέτειας θα βρουν πολλά να κάνουν εκεί.

Τέλος θα ήθελα να ευχαριστήσω τους συνάδελφους μου, τον Σταύρο Κωστούλα και τον Στέλιο Μακροβασίλη, τόσο για την φιλοξενία όσο και για την άψογη συνεργασία που είχα μαζί τους.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ: Σε όλους τους συμμετέχοντες πιλότους, στα παιδιά που ήταν στην βάρκα διάσωσης και στον Εκπαιδευτή Παναγιώτη Σαβελώνα για την συνεχή παρουσία του σε όλα τα SIV της Freedom. Επίσης να μην παραλείψω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ, για την συνεργασία και την υποστήριξη, στην Περιφέρεια Ηπείρου, στο Δήμο Ιωαννιτών, στο Φορέα διαχείρισης της Λίμνης Παμβώτιδας ,στον αερολιμένα Ιωαννίνων , στους Σαμαρείτες του Ερυθρού Σταυρού, στην κινητή μονάδα Υγείας της εταιρίας CareandTourism καθώς και στον εκπρόσωπο της Ένωσης Ξενοδόχων Νομού Ιωαννίνων. Επίσης στις τοπικές κοινότητες, αλλά και τους κατοίκους των Λιγκιάδων και Λογγάδων, που αγκάλιασαν με θέρμη τους συγκεκριμένους αθλητές.

Τέλος θα ήθελα να πω ότι η κοινότητα του σπορ, κέρδισε ακόμα μια περιοχή SIV που μας άρεσε τόσο πολύ και θα ξαναπάμε.

Διονύσης Βλασσόπουλος

Υ.Γ

Είχα ακούσει κάτι φήμες για το τέρας του Λοχ Νες στην λίμνη των Ιωαννίνων , τελικά το παραμύθι δεν είχε δράκο.

SIV στα Ιωάννινα 2021
PREVIOUS POST
Freedom SIV IOANNINA
NEXT POST