Τι είναι το αλεξίπτωτο πλαγιάς (Paragliding);

Μπορείς να το περιγράψεις σε πολλές σελίδες ή απλά με λίγες λέξεις όπως “Αναζήτηση προσωπικής ηρεμίας & ελευθερίας” μακριά από τη σκληρή καθημερινότητα.

Είναι μια ασφαλής πτητική συσκευή με την οποία μπορείς να βρεθείς σε ένα άλλο περιβάλλον, σε έναν αθέατο κόσμο που σε προκαλεί να τον ανακαλύψεις και να πετάξεις όπως κάνουν τα πουλιά. Ένα απλό και πρακτικό μέσο που μπορεί να ικανοποιήσει την διαχρονική επιθυμία του ανθρώπου να πετάξει, όπως μας έχει διδάξει ο μύθος του Δαίδαλου και του Ίκαρου. Χρειάζεται όμως και σύνεση προς τις δυνάμεις της φύσης, για να αποφύγεις το σύνδρομο του Ίκαρου.

Την απόλυτη στιγμή που το σώμα αφήνει το έδαφος κατά την απογείωση, ένας άλλος κόσμος ξετυλίγεται. Ένας κόσμος μαγικός, όμορφος, ήρεμος, άγνωστος, όπου κυριαρχούν διαφορετικές αισθήσεις από τις συνηθισμένες. Στόχος μας είναι να εξερευνήσουμε και να  ανακαλύψουμε τον κόσμο αυτό .

Πετώντας στον ουρανό συνειδητοποιείς πόσο αδύναμος και μικρός είσαι απέναντι στις δυνάμεις της φύσης, αλλά ταυτόχρονα  νιώθεις και τυχερός που είσαι μέρος όλου αυτού. Ένα τέτοιο περιβάλλον  θα σας βοηθήσει να ανακαλύψετε και να αναπτύξετε διαφορετικές πτυχές του εαυτού σας, γνωρίζοντας μια νέα πραγματικότητα, μακριά από τα προβλήματα της καθημερινότητας.

Αυτό το αθέατο, χαοτικό και γοητευτικό περιβάλλον του ουρανού εγκυμονεί αόρατους κινδύνους για όσους δεν το γνωρίζουν και κυρίως για όσους  δεν το σέβονται. Μέσα από την πολύχρονη εμπειρία μας γνωρίσαμε τα ασφαλή μονοπάτια, αλλά και τα μυστικά αυτού του συναρπαστικού κόσμου. Μάθαμε πότε ο ουρανός ανοίγει την πόρτα του για να μας φιλοξενήσει, αλλά και πότε θέλει την ησυχία του χωρίς εμάς. Στη σχολή προσπαθούμε να σας μεταφέρουμε όλες εκείνες τις απαραίτητες γνώσεις για να πραγματοποιηθεί αυτό το ταξίδι με ασφάλεια. Θα χρειαστεί χρόνος και σεβασμός απέναντι στο μεγαλείο της φύσης για να καταχτήσετε τον ουρανό.

Η πρώτη εντύπωση είναι ότι το αλεξίπτωτο πλαγιάς είναι μια πτητική συσκευή, με την οποία ανεβαίνεις ψηλά στον ουρανό, ταξιδεύεις μακριά ή κάνεις ακροβατικά. Κατά την άποψη μου αυτά δεν έχουν τόση σημασία, όσο η φιλοσοφική πλευρά του να ασχολείσαι με κάτι που σου δίνει ελευθερία. Στο ταξίδι της ζωής έχει αξία να θυμάστε ότι έστω και για μια φορά στην ζωή σας βρεθήκατε ΕΚΕΙ… ΕΠΑΝΩ. Εκεί που νιώσατε την αλλαγή των αισθήσεων σας, στην πρώτη σας πτήση, εκεί που πήγατε κόντρα στο ένστικτο σας, σαν να γνωρίζατε αυτό το πρωτόγνωρο περιβάλλον από πριν. Εκεί που ακουμπήσατε τον αέρα, αλλά και εκεί που αναρωτηθήκατε για πράγματα που ποτέ δε φανταζόσασταν.

Είμαστε η μοναδική γενιά στην ιστορία της ανθρωπότητας που έχει την τύχη να μπορεί να πετάξει τόσο εύκολα και με ασφάλεια. Ας το απολαύσουμε.

Τι είναι το αλεξίπτωτο πλαγιάς (Paragliding);
PREVIOUS POST
Freedom SIV 2018
NEXT POST