Αναταράξεις…. στην παραγωγή εξοπλισμών.

Τα τελευταία δύο χρόνια ο Covid19 επηρέασε και άλλαξε την ζωή όλων μας. Όπως ήταν αναμενόμενο η ΙΣΟΡΡΟΠΙΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ των  αεραθλητικών υλικών κλονίστηκε ανεπανόρθωτα, καθώς η παραγωγή των αεραθλητικών εξοπλισμών είναι μια πολύπλευρη και πολυδιάστατη διαδικασία. Πολλές εταιρίες έχουν το εργοστάσιο παραγωγής σε χώρες όπως το Vietnam , Korea , China κλπ. Στη χώρα που βρίσκεται το κάθε εργοστάσιο παραγωγής, συγκεντρώνονται  υλικά που παράγονται σε διαφορετικές ευρωπαϊκές χώρες, για παράδειγμα: από Γαλλία και Κορέα το ύφασμα, από την Γερμανία τα σχοινιά, από την Αυστρία τα καραμπίνερ, από την Ιταλία τους ιμάντες κλπ Αυτή η αλυσίδα παραγωγής έχει χάσει την ισορροπία της, με αποτέλεσμα να παρατηρούνται πλέον στην αγορά πολλές ελλείψεις. Αν συνυπολογίσουμε ότι τα εργοστάσια παραγωγής στο Vietnam λόγω της εφαρμογής των μέτρων για τον Covid λειτουργούν με το 15-20% της δυναμικής τους  και το γεγονός ότι το κόστος μεταφοράς των υλικών έχει εκτοξευθεί ,δημιουργούνται  νέα δεδομένα στην αγορά και στις εταιρίες που αντιπροσωπεύουμε στην Ελλάδα.

Για την Advance ο χρόνος παράδοσης ενός εξοπλισμού με τα σημερνά δεδομένα είναι περίπου στους έξι μήνες από την ημέρα της παραγγελίας . Από 1/1/2022 όλα τα προϊόντα τις εταιρίας θα αυξηθούν κατά μέσο όρο 6%.

Για την Skywalk προς το παρόν ο μέσος χρόνος παράδοσης είναι δύο έως τρεις μήνες . Για το 2022 η Skywalk δεν εχει ανακοινώσει ακόμα αυξήσεις.

Η Εταιρία καθισμάτων Woody Valley δεν δίνει πλέον χρόνους παράδοσης στα περισσότερα προϊόντα της.

Κάνω  αυτή την ενημέρωση στους πιλότους, έτσι ώστε να έχουν τα νέα δεδομένα υπόψιν τους ,προκειμένου  να οργανώσουν καλύτερα την νέα πτητική περίοδο του 2022 .

Τέλος θέλω να πιστεύω ότι το φαινόμενο θα είναι παροδικό και η παραγωγή θα καταφέρει στο τρίτο τρίμηνο του 2022 να ισορρόπησει .

Ευχαριστώ για την κατανόηση και την υπομονή σας.

 

Διονύσης Βλασσόπουλος

X-Alps 2021 ένας αγώνας για πιλότους με ανθεκτική δομή
PREVIOUS POST
Κώστας Γερνάς, ο μεγαλύτερος σε ηλικία Έλληνας πιλότος!!!
NEXT POST